Založ si blog

Keď sa pred voľbami náhle sfrešovatieva

Kandidáti na župana by mohli byť už ozaj trochu kreatívnejší. Nie sa po rokoch vo funkciách začať odrazu starať. Je to takto totiž už veľmi okaté, že jediným dôvodom takejto snahy je iba ďalšia predvolebná kampaň.

 

Frešo vo svojej funkcii za osem rokov neurobil nič. Iba teraz, pár mesiacov pred župnými voľbami, dal pokosiť trávnik. Potom, čo nebol dlhé roky kosený. Ale možno aj v tom bol zámer. Keď pokosíte poriadne vysokú trávu, výsledok je hneď badateľný.

 

Ak však vnímame tento „obdivuhodný“ počin ako začiatok aktívnej kampane, hneď sa to lepšie chápe. A samotné vyvrcholenie kampane prišlo teraz – nádherný projekt Family Parku. Priestor s rozlohou 90 tisíc m2, kde sa všetci s deťmi alebo pokojne aj bez nich vybláznime. O tom potom, projekt vyzerá naozaj super. A že by sa nám podobných priestorov v Bratislave a zvlásť v Petržalke zišlo viac, sa asi ani nemusíme baviť.

 

Ale vyhlásiť súťaž na takýto obrovský projekt s miliónovou investíciou bez predchádzajúcich diskusií s občanmi a potenciálne zainteresovanými stranami tri mesiace pred župnými voľbami? Pán Frešo, to nás občanov naozaj až takto veľmi podceňujete? Že vám uveríme, že ide o naše záujmy? Že za tým určite nie je len vaša kampaň? Musím povedať, že mňa osobne to až uráža.

 

Okrem toho, pred ôsmymi rokmi sme mali pred sebou veľmi podobný scenár. Iba Frešo bol na opačnej strane. Bajanovi vtedy v rámci zatrhol projekt presne na tomto istom pozemku. S argumetnami, ako je on ten dobrý a ktorému záleží predeovšetkým na ľuďoch. Pár rokov neskôr a kam sme sa to dostali?

 

Či na to si už nikto teraz nespomenie? Alebo, ako by povedal klasik – Quod licet Iovi, non licet bovi?

 

To by ako jediné dávalo zmysel. Lebo keď je výsledkom osemročného poberania predsedníckeho platu iba vyhlásenie súťaže na projekt s miliónovou investíciou tri mesiace pred voľbami (a jeden pokosený trávnik), pán Frešo si musí myslieť, že buď sme blbí my, alebo že jeho sa svetské veci a zákony netýkajú.

 

Verím, že aj vďala takýmto ľuďom, ako je Frešo, sme dnes omnoho múdrejší a neskočíme im na tieto hry.

Ako poslanci v bratislavskej Petržalke ničia investície

06.07.2017

Na Slovensku sa stalo už bežnou praxou, že developeri nasľubovali spolu s administratívnymi budovami či bytmi kopec infraštruktúry a občiansku vybavenosť. V mnohých prípadoch tieto plány ostali po odobrení štátnymi úradmi len na papieri. Stačilo zmeniť účel stavby, niečo poškrtať zaplatiť prípadne pokutu a vec vybavená. Okrem toho však pribudlo aj pár projektov, [...]

Rovný a rovnejší? Ako celému Prešovu chýba obchvat

15.02.2017

Keď už taký národ ako Slováci začína proti niečomu protestovať, znamená to, že situácia musí byť veľmi zlá. Ukázalo sa to v minulosti pri rôznych protestoch a ukazuje sa to aj teraz pri obchvate Prešova. Ako východniar o takejto téme nedokážem písať objektívne a vlastne to ani nechcem. Rovnako ako nie sú objektívni a zrejme už ani pri zmysloch všetci tí, ktorí [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5264x
Priemerná čítanosť článkov: 1755x

Autor blogu

Kategórie